Bulgur met champignons, tomaat en walnoten
De tarwekorrels vormen de basis van dit gerecht.
  • 2 personen 
  • 15-30 minuten 
  • hoofdgerecht 

Ingrediënten

150 gram bulgur
3 tomaten
1 ui
250 gram champignons
6 takjes bladselderij
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
peper
1 theelepel oregano
50 gram walnoten

Bereiding

  • Doe de bulgur in een kom en schenk er 300 ml kokend water over.

  • Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.

  • Voeg als het erg droog is nog wat heet water toe.

  • Was de tomaten en snijd ze in stukjes.

  • Pel de ui en snijd hem klein.

  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.

  • Was de selderij en knip het klein.

  • Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig en pers het teentje knoflook er boven uit.

  • Bak de champignons kort mee.

  • Voeg de tomaten toe met de selderij, peper en de oregano.
    Schep dit door de gare bulgur.

  • Hak de walnoten grof en strooi ze erover.

Bron: