Herkomst:
Combinatie van suiker met semi-synthetische vetten, geproduceerd uit glycerol en
natuurlijke vetzuren. De synthetische vetten worden verkregen uit glycerol en
natuurlijke vetzuren. De vetzuren kunnen van dierlijke of plantaardige oorsprong
zijn. In de praktijk is het vrijwel altijd plantaardig vet. Het gaat hierbij
meestal om een mengsel van allerlei producten.
Functie en eigenschappen
Emulgatoren en stabilisatoren.
Producten:
In zeer veel producten
Acceptabele dagelijkse inname (ADI) :
Tot 16 mg/kg lichaamsgewicht
Bijwerkingen :
Geen bekend. Het wordt door het lichaam gewoon als vet en suiker gezien, de
stoffen worden ook gevormd van nature bij de afbraak van vet en suiker in het
lichaam.
Dieetbeperkingen :
Hoewel vrijwel altijd afkomstig van plantaardige olie, is het gebruik van
dierlijk vet, inclusief varkensvet, niet uit te sluiten. Hierdoor zullen
bepaalde groepen, zoals veganisten, moslims en joden, deze producten over het
algemeen vermijden. Alleen via de producent is te achterhalen wat de oorsprong
van de vetzuren is. Chemisch is er geen onderscheid te maken tussen dierlijke of
plantaardige vetzuren.