Herkomst:
Combinatie van polyglycerol met natuurlijke vetzuren. Normaal bestaat vet uit
glycerol en vetzuren, bij deze stoffen is hier extra glycerol aan gekoppeld. De
vetzuren kunnen van dierlijke of plantaardige oorsprong zijn. In de praktijk is
het vrijwel altijd plantaardig vet. Het gaat hierbij meestal om een mengsel van
allerlei producten.
Functie en eigenschappen
Emulgatoren en stabilisatoren.
Producten:
Bakkerijproducten
Acceptabele dagelijkse inname (ADI) :
Tot 25 mg/kg lichaamsgewicht
Bijwerkingen :
Geen bekend. Het wordt door het lichaam gewoon als vet gezien
Dieetbeperkingen :
Hoewel vrijwel altijd afkomstig van plantaardige olie, is het gebruik van
dierlijk vet, inclusief varkensvet, niet uit te sluiten. Hierdoor zullen
bepaalde groepen, zoals veganisten, moslims en joden, deze producten over het
algemeen vermijden. Alleen via de producent is te achterhalen wat de oorsprong
van de vetzuren is. Chemisch is er geen onderscheid te maken tussen dierlijke of
plantaardige vetzuren.